Har du svært ved at gå og at bevæge dig omkring?

Det kan være vanskeligt at rejse sig og bevæge sig omkring, når man har muskelsvind. Måske er din gang usikker, eller måske har du svært ved at komme omkring, fordi du altid har brug for at have din kørestol med dig, og der ikke er plads til den i din bil. Det kan gøre, at interesser og aktiviteter du tidligere har deltaget i, bliver svære at bevare.

Hvis det er svært for dig at gå og bevæge dig omkring, kan du finde inspiration til hjælpemidler og andre løsningsforslag her.

Nogle gange er den gode løsning hjemmelavet, andre gange er det nødvendigt at anskaffe sig et hjælpemiddel 

Nedenfor kan du finde gode råd fra vores ergo- og fysioterapeuter om, hvordan mennesker med en muskelsvindsdiagnose kan løse forskellige udfordringer. Nogle af rådene er baseret på løsninger, som vores brugere selv har fundet på.

Hjælpemidler bevilges i de fleste tilfælde af din kommune, men udvalgte hjælpemidler skal man selv købe. Hvis hjælpemidlet er et produkt, der sælges i almindelig handel og ikke udelukkende er fremstillet for at afhjælpe en nedsat funktionsevne – eksempelvis en elevationsseng – betragtes det som et forbrugsgode. Findes hjælpemidlet i rigtig mange hjem – eksempelvis smartphone eller tablet – betragtes det som sædvanligt indbo. Der gælder særlige regler for forbrugsgoder og sædvanligt indbo.

De forskellige problemstillinger er formuleret som spørgsmål, og i svarene er der eksempler på løsninger, som måske kan være brugbare for dig.

Har du forslag og gode idéer?

Har du flere gode idéer til, hvordan man kan løse forskellige problemer og udfordringer? Send dem til os. Måske kan de komme andre brugere til gavn.

Send os dine ideer

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvilke hjælpemidler der kan være med til at gøre dagligdagen lettere for dig? Eller om hvordan du kan indrette dine omgivelser for at skabe størst mulig tilgængelighed?

Læs mere om hjælpemidler og tilgængelighed

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for at få personlig rådgivning.

Du kan ringe til os på tlf. 89 48 22 22, sende en e-mail eller benytte vores sikre kontaktformular

Telefonerne er åbne:
Mandag – torsdag kl. 9 – 15
Fredag kl. 9 – 14

Andre har også læst

 • Icon

  At leve med muskelsvind

  Find råd og vejledning om muskelsvind i alle livets faser

  Læs mere
 • Search

  Find din diagnose

  Læs om sygdommens udvikling og mulighed for behandling

  Læs mere
 • Forskning

  Forskning og udvikling

  Læs om forskning i muskelsvind

  Læs mere

Vi er et højt specialiseret hospital for muskelsvind.

Vi tror på, at de bedste rammer for livet med muskelsvind skabes, når vi ser det hele menneske i et livslangt perspektiv. Derfor er vores brugere altid i centrum.  

Vi deler specialviden med mennesker med muskelsvind, deres familier og fagpersonerVi arbejder på tværs af fagligheder og sektorgrænser. 

Vi er udsprunget af Muskelsvindfonden, men er en selvstændig enhed finansieret af regionerne. 

Kontakt os

E-mail: info@rcfm.dk
Tlf: +45 8948 2222

CVR-nr: 88502728

Hovedkontor
Kongsvang Allé 23
DK-8000 Aarhus C
Post sendes hertil

Sjællandsafdeling 
Blekinge Boulevard 2, 1.sal
DK-2630 Taastrup