Vores tilbud til brugeren/borgeren
Vi har en række forskellige tilbud til personer med muskelsvind og deres familier. Vi arrangerer også kurser til både vores brugere og til fagpersoner. Her på siden kan du læse mere om vores tilbud.
Kurser
På vores kurser og temadage underviser vores læger, fysioterapeuter og ergoterapeuter i de grundlæggende mekanismer bag de forskellige muskelsvindsygdomme, i sociallovgivningen eller fortæller om forskellige hjælpemidler.
Her kan du læse mere om vores kurser og temadage.
Tilbud til vores brugere
Nedenfor kan du læse om vores forskellige tilbud til mennesker med muskelsvind og deres pårørende.
-
En konsulentrapport giver brugeren et grundlag for at planlægge sin rehabilitering bedst muligt i samarbejde med alle nødvendige fagpersoner.
Konsulentrapporten udarbejdes på baggrund af et tværfagligt møde hos brugeren med deltagelse af brugeren og dennes familie, relevante lokale fagpersoner og RCFM. Før mødet foretages en fysioterapeutisk gennemgang af brugerens fysiske funktionsniveau ved RCFM’s fysioterapeut og evt. behandlende fysioterapeut.
Konsulentrapporten er en gennemgang af brugerens/familiens samlede situation. Den indeholder en beskrivelse af sygdommens udvikling, den aktuelle situation, hvilke tiltag det anbefales at iværksætte med det samme, og hvilke tiltag der skal tænkes på inden for den nærmeste fremtid.
Målene for indsatsen er formuleret af brugeren i samråd med RCFM og de lokale fagpersoner, og rapporten skal fungere som et arbejdsredskab og en checkliste for involverede parter. Målet med den langsigtede beskrivelse af brugerens/familiens situation er at undgå kortsigtede løsninger, som indebærer behov for hyppige justeringer af hjælpemidler, behandling og sociale hjælpeforanstaltninger.
-
En Fysisk status består af en anamnese med oplysninger om brugerens daglige funktionsniveau og nuværende behandling, samt en fysioterapeutisk undersøgelse.
På baggrund af disse informationer udarbejdes en rapport, som indeholder en beskrivelse af brugerens aktuelle fysiske funktion, en prognose for sygdommens progression og anbefalinger til ny eller yderligere behandling.
Rapporten sendes til alle relevante fagpersoner.
-
DMD er en hurtigt fremadskridende og kompleks sygdom. Derfor tilbyder vi regelmæssige kontroller til drenge med DMD mellem 0-20 år og deres forældre. Disse kontroller kalder vi for Muskulatoriet.
Et muskulatoriebesøg indeholder en fysioterapeutisk undersøgelse af barnet/den unge og en samtale mellem fysioterapeuten, en ergoterapeut/socialrådgiver og familien med henblik på en gennemgang af det aktuelle funktionsniveau, familiens livssituation og behov for rehabiliteringsindsatser.
Der udarbejdes en rapport på baggrund af undersøgelsen og samtalen, som sendes til alle relevante fagpersoner.
Når drengen er fyldt 20 år, vil han blive inviteret til regelmæssige voksenkontroller, men med længere interval.
-
Vi yder bistand til den kommunale ergoterapeut og producent af kørestole og sædeenheder med tilpasning kørestolens siddeenhed, så brugeren opnår den optimale funktion og komfort. Med siddeenhed forstås både el-stol, styreenhed, sæde, ryg, armlæn, nakkestøtte og benstøtte.
Dette tilbud omfatter kun børn og brugere, som har været kørestolsbrugere siden barndommen.
RCFM kan deltage i 1-2 afprøvninger for at tilpasse siddeenheden, men i nogle tilfælde er det nødvendigt med flere tilpasninger.
-
Brugere og brugerens nærmeste pårørende kan tilbydes psykologisk rådgivning, hvis brugerens behov kan tilgodeses med et af nedennævnte tilbud:
- Psykologbistand som et led i en tværfaglig rehabiliteringsproces
- Støttende samtaler hvis brugeren er i krise, deprimeret eller angst
- Rådgivning om brugerens samspil med sine børn ved psykolog eller familieterapeut
- Psykologisk sparring vedrørende brugerens håndtering af aktuelle problemer
Tilbuddene koordineres med den støtte, som brugeren eventuelt modtager fra andre konsulenter i RCFM.
Der tilbydes som udgangspunkt 1-2 samtaler. Brugere, der har behov for længere samtaleforløb, for eksempel psykoterapi, henvises til via egen læge at søge psykologhjælp under den offentlige sygesikring.
-
Vi arrangerer hjemmebesøg og holder tværfaglige møder med brugeren, familien og de lokale fagpersoner. På møderne drøftes specifikke problemstillinger i brugerens dagligdag. Det kan fx være møder om:
- brugerens behov for ny bolig eller tilpasninger af nuværende bolig for at sikre tilgængelighed og plads til at udføre daglige funktioner
- tilgængelighed, inklusion, praktisk hjælp og hjælpemidler på skolen
- tilgængelighed, hjælpemidler og særlige vilkår på arbejdspladsen
- brugerens behov for hjælpemidler
- brugerens behov for transport
-
Vi har en højt specialiseret konsulentordning, der rådgiver og vejleder personer med ALS, PLS og PMA, deres pårørende og professionelle samarbejdspartnere.
Vores konsulenter har personlig kontakt til næsten alle personer med ALS, PLS og PMA i Danmark og har derfor stor erfaring i, hvad der har betydning for, at dagligdagen kan fungere så godt som muligt. Vi samarbejder også tæt med hospitalernes ALS/MND-teams.
Det siger andre om os
Kontakt os
Du er altid velkommen til at kontakte os for at få personlig sparring.
Du kan ringe til os på tlf. 89 48 22 22, sende en e-mail eller benytte vores sikre kontaktformuler
Telefonerne er åbne:
Mandag – fredag kl. 9 – 14