Studerende i RCFM

I RehabiliteringsCenter for Muskelsvind samarbejder vi med studerende, som i deres kandidatspeciale, masteropgave, eller bachelorprojekter ønsker at undersøge forhold, der omhandler livet med muskelsvind, og hvis resultater kan indgå i klinisk praksis.

Er du folkeskoleelev eller studerende på en ungdomsuddannelse, og søger du inspiration og materiale til et projekt, har vi lavet en vejledning til dig nederst på siden.

Studerende på videregående uddannelser

Er du studerende på bachelor-, kandidat- eller masterniveau, kan det være, du selv har en ide til et emne, som du gerne vil samarbejde om. Det kan også være, du generelt er interesseret i det neuromuskulære område og kunne tænke dig at hjælpe os med at få undersøgt nogle forhold nærmere, som kan være en forundersøgelse til et lidt større projekt. Det kan også være, vi har et mindre projekt, hvis omfang passer godt til en specialeopgave.

Vi har ph.d.-studerende siddende i huset, hvis hovedvejleder er en forsker fra RCFM. Vi kan også fungere som medvejleder på eksterne ph.d.-studier. Flere af vores ph.d.-studerende er blevet rekrutteret af os via deres specialeopgaver.

Eksempler på specialeopgaver

Limb-girdle smerteprojekt – kvantitativt og kvalitativt speciale

ALS-fagpersoner og arbejdsglæde i det palliative felt

Inspirerende forskningsmiljø

Vi tilbyder faglig sparring, intern og ekstern vejledning, et inspirerende forsknings- og studiemiljø og mulighed for at blive medlem af en journal club.

Du har også mulighed for at komme et halvt år i praktik i RCFM’s forsknings- og udviklingsafdeling, evt. som optakt til specialeskrivning.

Find inspiration og læs mere om vores egen forskning her.

Skal du i gang med et projekt, og er du interesseret I at samarbejde med os, kan du kontakte forskningsleder Ulla Werlauff eller seniorforsker Charlotte Handberg.

 • Charlotte Handberg

  Seniorforsker, PhD

  - Rehabilitering og palliation
  - Brugerinvolvering
  - Tværfaglige og tværsektorielle udfordringer
  - Kvalitative metoder
  - Projektledelse og vejledning
  Læs mere
 • Ulla Werlauff

  Fysioterapeut, MSc, ph.d, forsker

  - Leder af Forskning og udvikling
  - Projektledelse og-vejledning
  - Undersøgelsesredskaber
  - Formidling og undervisning
  - Metodekundskaber
  Læs mere

Studerende i folkeskolen og på ungdomsuddannelser

Er du folkeskoleelev eller studerende på en gymnasial uddannelse, og skal du skrive studieretningsprojekt eller lignende opgave, har vi ikke mulighed for at give personlig vejledning, men henviser vi til indholdet her på hjemmesiden.

Søger du viden om muskelsvind og de forskellige diagnoser, anbefaler vi dig at kigge i diagnosebeskrivelserne under Find diagnose – RCFM. Der kan du finde beskrivelser for hver enkelt diagnose samt en generel beskrivelse af muskelsvind.

Søger du viden om, hvordan det er at leve med en muskelsvindsygdom, kan du under At leve med muskelsvind – RCFM, læse om, hvilke problemstillinger og udfordringer der kan være forbundet med sygdommene, og hvordan de kan imødegås.

Vil du gerne høre personer med muskelsvind fortælle om deres liv, har Muskelvindfonden samlet et række personlige fortællinger på deres hjemmeside: Livet med muskelsvind – Muskelsvindfonden; Livet med ALS – Muskelsvindfonden

Bemærk! Vi kan ikke tilbyde, at sætte dig i kontakt med vores brugere, da dette er i strid med lovgivningen.

Andre har også læst

 • Forskning

  RCFM's projekter

  Læs om RCFM's igangværende og nyligt afsluttede projekter

  Læs mere
 • To personer

  At leve med muskelsvind

  Læs om at leve med muskelsvind i alle livets faser

  Læs mere
 • Search

  Find diagnose

  Læs om de forskellige neuromuskulære diagnoser, om årsag, udvikling og behandling

  Læs mere

Vi er et højt specialiseret hospital for muskelsvind.

Vi tror på, at de bedste rammer for livet med muskelsvind skabes, når vi ser det hele menneske i et livslangt perspektiv. Derfor er vores brugere altid i centrum.  

Vi deler specialviden med mennesker med muskelsvind, deres familier og fagpersonerVi arbejder på tværs af fagligheder og sektorgrænser. 

Vi er udsprunget af Muskelsvindfonden, men er en selvstændig enhed finansieret af regionerne. 

Kontakt os

E-mail: info@rcfm.dk
Tlf: +45 8948 2222

CVR-nr: 88502728

Hovedkontor
Kongsvang Allé 23
DK-8000 Aarhus C
Post sendes hertil

Sjællandsafdeling 
Blekinge Boulevard 2, 1.sal
DK-2630 Taastrup