Har du brug for en personløfter?

Når en person i familien har muskelsvind, kan der blive behov for at benytte personløfter. Det kan være, når du ikke længere selv kan flytte dig fra seng til kørestol. Her kan du læse om forskellige typer af personløftere.

Stationær personløfter

Personløftere, der er monteret højt på væggene, helt op mod loftet, benyttes i de rum, hvor der skal foregå mange forflytninger. Det drejer sig primært om soveværelse og badeværelset. Personløfteren anbefales at være rumdækkende, så løft kan foretages på et hvilket som helst sted i rummet.

En stationær personløfter er let at benytte, fylder ikke meget og kan betjenes af en enkelt hjælper.

 

Mobil personløfter

Den mobile personløfter kræver mere plads end den stationære både i forhold til fri gulvplads at arbejde på, samt plads til opbevaring. Den er tung at køre rundt med, og mange steder anbefales det, at der skal være to hjælpere, når der benyttes mobil personløfter.

Fordelen ved den er, at den er mere fleksibel, da den kan benyttes, hvor der er behov. Nogle familier medbringer en mobil personløfter uden for hjemmet, f.eks. til fritidsinteresser.

 

Løftesejl

Til begge typer personløftere hører et sejl, som du løftes i. Mange benytter et helsejl, da det giver god støtte til både krop og hoved. Ved en afprøvning kan man vurdere, hvilken model og størrelse der passer til din krop. Når sejlet er lagt på, kan mange selv betjene kontrolpanelet til liften.

Kommunen kan bevillige personløfter

Det er kommunen, som bevilliger hjælpemidler som fx en personløfter. Her kan du læse mere om, hvordan du ansøger om hjælpemidler.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvilke hjælpemidler der kan være med til at gøre dagligdagen lettere for dig? Eller om hvordan du kan indrette dine omgivelser for at skabe størst mulig tilgængelighed?

Læs mere om hjælpemidler og tilgængelighed

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for at få personlig rådgivning.

Du kan ringe til os på tlf. 89 48 22 22, sende en e-mail eller benytte vores kontaktformular

Telefonerne er åbne:
Mandag – fredag kl. 10 – 14

Andre har også læst

 • Icon

  At leve med muskelsvind

  Find råd og vejledning om muskelsvind i alle livets faser

  Læs mere
 • Search

  Find din diagnose

  Læs om sygdommens udvikling og mulighed for behandling

  Læs mere
 • Forskning

  Forskning og udvikling

  Læs om forskning i muskelsvind

  Læs mere

Vi er et højt specialiseret hospital for muskelsvind.

Vi tror på, at de bedste rammer for livet med muskelsvind skabes, når vi ser det hele menneske i et livslangt perspektiv. Derfor er vores brugere altid i centrum.  

Vi deler specialviden med mennesker med muskelsvind, deres familier og fagpersonerVi arbejder på tværs af fagligheder og sektorgrænser. 

Vi er udsprunget af Muskelsvindfonden, men er en selvstændig enhed finansieret af regionerne. 

Kontakt os

E-mail: info@rcfm.dk
Tlf: +45 8948 2222

CVR-nr: 88502728

Hovedkontor
Kongsvang Allé 23
DK-8000 Aarhus C
Post sendes hertil

Sjællandsafdeling 
Blekinge Boulevard 2, 1.sal
DK-2630 Taastrup