Har dit barn brug for en personløfter?

Hvis dit barn er dårligt gående eller ikke kan gå og har brug for hjælp til at blive løftet op fra gulvet, kan der blive behov for at benytte personløfter. Et barn med muskelsvind skal ikke være ret stort, før løft mellem kørestol, seng, bade m.m. belaster forældrenes ryg.

Det kan være svært at vænne sig til at bruge hjælpemidler

Det kan være svært at beslutte sig for, at begynde at bruge personløfter. Måske tøver du, fordi det i starten vil tage længere tid at benytte personløfteren, hvor nye arbejdsrutiner skal indarbejdes. Måske vil du helt udskyde personløfteren, da den vil være endnu et tydeligt tegn på funktionsnedsættelsen.

Det er vigtigt at vænne sig til at bruge hjælpemidler, når der er behov for dem, da din og dit barns hjælperes ryg skal holde i mange år fremover. En personløfter vil løfte med mindst mulig gene for dig og med bedst mulighed for at opretholde gode arbejdsstillinger.

Her kan du læse om de forskellige typer af personløfter:

 

Stationær personløfter

Personløftere, der er monteret højt på væggene, helt op mod loftet, benyttes i de rum, hvor der skal foregå mange løft. Det drejer sig primært om børne-/soveværelse og badeværelset. Personløfteren anbefales at være rumdækkende, så løft kan foretages på et hvilket som helst sted i rummet.

En stationær personløfter er let at benytte, fylder ikke meget og kan betjenes af en enkelt hjælper.

 

Mobil personløfter

Den mobile personløfter kræver mere plads end den stationære både i forhold til fri gulvplads at arbejde på, samt plads til opbevaring. Den er tung at køre rundt med, og mange steder anbefales det, at der skal være to hjælpere, når der benyttes mobil personløfter.

Fordelen ved den er, at den er mere fleksibel, da den kan benyttes, hvor der er behov. Nogle familier medbringer en mobil personløfter uden for hjemmet, f.eks. til fritidsinteresser.

 

Løftesejl

Til begge typer personløftere hører et sejl, som du løftes i. Mange benytter et helsejl, da det giver god støtte til både krop og hoved. Ved en afprøvning kan man vurdere, hvilken model og størrelse der passer til din krop. Når sejlet er lagt på, kan mange selv betjene kontrolpanelet til liften.

Kommunen kan bevillige personløfter

Det er kommunen, som bevilliger hjælpemidler som fx en personløfter. Her kan du læse mere om, hvordan du ansøger om hjælpemidler.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om, hvilke hjælpemidler der kan være med til at gøre dagligdagen lettere for dit barn? Eller om hvordan dit barns omgivelser kan indrettes for at skabe størst mulig tilgængelighed?

Læs mere om hjælpemidler og tilgængelighed

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for at få personlig rådgivning.

Du kan ringe til os på tlf. 89 48 22 22, sende en e-mail eller benytte vores kontaktformular

Telefonerne er åbne:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 10 – 14
Onsdag mellem 10 og 12

Andre har også læst

  • Icon

    At leve med muskelsvind

    Find råd og vejledning om muskelsvind i alle livets faser

    Læs mere
  • Search

    Find din diagnose

    Læs om sygdommens udvikling og mulighed for behandling

    Læs mere
  • Forskning

    Forskning og udvikling

    Læs om forskning i muskelsvind

    Læs mere

Vi er et højt specialiseret hospital for muskelsvind.

Vi tror på, at de bedste rammer for livet med muskelsvind skabes, når vi ser det hele menneske i et livslangt perspektiv. Derfor er vores brugere altid i centrum.  

Vi deler specialviden med mennesker med muskelsvind, deres familier og fagpersonerVi arbejder på tværs af fagligheder og sektorgrænser. 

Vi er udsprunget af Muskelsvindfonden, men er en selvstændig enhed finansieret af regionerne. 

Kontakt os

E-mail: info@rcfm.dk
Tlf: +45 8948 2222

CVR-nr: 88502728

Hovedkontor
Kongsvang Allé 23
DK-8000 Aarhus C
Post sendes hertil

Sjællandsafdeling 
Blekinge Boulevard 2, 1.sal
DK-2630 Taastrup