RCFM’s kurser og temadage

Vi tror på, at jo mere du ved om din egen diagnose, jo bedre er du i stand til at tackle de udfordringer, den giver.

Derfor har vores kurser og temadage altid været vigtige tilbud til vores brugere og deres pårørende.

I videoen til højre, kan du lære mere om, hvad et kursus i RCFM indeholder, og neden for på siden, kan du finde en mere uddybende beskrivelser af de enkelte kurser.

Lær din diagnose at kende 

På RCFM’s kurser og temadage underviser vores læger, fysioterapeuter og ergoterapeuter dig og dine nærmeste i de grundlæggende mekanismer bag de forskellige muskelsvindsygdommeDu lærer blandt andet, hvorfor kroppen reagerer, som den gør, hvad du kan gøre for at forebygge symptomer, og hvad den seneste forskning viser om hjælpemidler og behandling.  

På flere af vores kurser vil RCFM’s psykologer også give råd og vejledning til, hvordan du og din familie håndterer de følelsesmæssige reaktioner på din sygdom.  

At finde rundt i systemerne 

Vvil gerne give dig indsigt i, hvordan du navigerer i et ofte komplekst social- og sundhedssystem. Hvem der kan hjælpe, hvad du kan få hjælp til, og hvordan du søger om hjælp. RCFM’s socialrådgivere kender lovgivningen på muskelsvindområdet indgående og kan guide dig til det gode samarbejde med kommune og sundhedssystem. 

Lær af andres erfaringer 

Lige så vigtigt det er at have viden om sin diagnose, lige så vigtigt er det at have et godt netværk, der kender til de problemstillinger, du står over for i hverdagen. 

På RCFM’s kurser og temadage er der derfor skabt plads til at udveksle erfaringer med de andre deltagere om deres oplevelse af livet med muskelsvindVi inviterer også erfarne brugere, som har levet længe med deres diagnose, til at fortælle om, hvordan de har overvundet forskellige udfordringer og fået et godt liv med diagnosen. 

At møde andre og danne netværk 

Når du skal på kursus første gang, kan det virke skræmmende at skulle møde mange nye menneskerder, ligesom dig selv, for nylig har fået en muskelsvinddiagnose 

Måske er du stadig i en tilstand af chok. Måske er du usikker på, hvordan du vil reagere over for andre i samme situation. Måske er du bange for at se i andre, hvad fremtiden bringer dig.   

Husk på, at de fleste har det på samme måde. Vores erfaring viser, at når den første usikkerhed har lagt sig, er det oftest en rigtig positiv oplevelse at være sammen med ligesindede. Vi oplever, at mange kursusdeltagere efterfølgende holder kontakten, hvad enten det er privat, i Facebookgrupper eller i medlemsgrupper i Muskelsvindfonden.

 Hvordan kommer jeg med på RCFM’s kurser og temadage? 

Du vil automatisk blive inviteret til de kurser og temadage, der er relevante for dig og din familie.  

Fordi alle kurser er målrettet særlige grupper af brugere, sker invitation altid på baggrund af en grundig visitation. Det betyder, at RCFM’s konsulenter gennemgår/vurderer den enkelte brugers behov i forhold til kursets indhold, og ligeledes om brugeren vil kunne drage nytte af den generelle formidling, der sker på et kursus, eller om der er behov for en mere målrettet indsats  

Du kan kun tilmelde dig de kurser, du er inviteret til. 

 Hvor afholdes RCFM’s kurser og temadage? 

Kurser med overnatning afholdes som udgangspunkt på Musholm Ferie, Sport, Konferenceder er kåret som verdens mest tilgængelige feriecenter. 

Temadage for brugere i Jylland/Fyn afholdes ofte i RCFM’s lokaler i Aarhus og for brugere på Sjælland i Høje Taastrup. Landsdækkende temadage forsøges afholdt et centralt sted i landet, som selvfølgelig er tilgængeligt for mennesker med funktionsnedsættelse. 

 

Læs mere om de forskellige kurser og temadage nedenfor 

Andre har også læst

 • Icon

  Ny med muskelsvind

  Få svar på almindelige spørgsmål, og læs om vores tilbud til dig

  Læs mere
 • Icon

  At leve med muskelsvind

  Find råd og vejledning om muskelsvind i alle livets faser

  Læs mere
 • Forskning

  Forskning

  Læs om forskning i muskelsvind

  Læs mere

Vi er et højt specialiseret hospital for muskelsvind.

Vi tror på, at de bedste rammer for livet med muskelsvind skabes, når vi ser det hele menneske i et livslangt perspektiv. Derfor er vores brugere altid i centrum.  

Vi deler specialviden med mennesker med muskelsvind, deres familier og fagpersonerVi arbejder på tværs af fagligheder og sektorgrænser. 

Vi er udsprunget af Muskelsvindfonden, men er en selvstændig enhed finansieret af regionerne. 

Kontakt os

E-mail: info@rcfm.dk
Tlf: +45 8948 2222

CVR-nr: 88502728

Hovedkontor
Kongsvang Allé 23
DK-8000 Aarhus C
Post sendes hertil

Sjællandsafdeling 
Blekinge Boulevard 2, 1.sal
DK-2630 Taastrup