Vi har fået ny hjemmeside

I RCFM er vi glade og stolte over at kunne præsentere vores nye hjemmeside, hvor høj faglighed og tilgængelighed går hånd i hånd.

Hjemmesiden byder på masser af nyt indhold, men også meget af det gode gamle i en  opdateret version.

 

Fokus på tilgængelighed

Arbejdet med hjemmesiden har været i gang i over et år, og i hele processen har vi haft fokus på at gøre siden så tilgængelig som mulig. Vi har arbejdet med tre overordnede mål:

 1. Det skal være nemt og hurtigt at finde svar på sine spørgsmål
 2. Indholdet skal henvende sig direkte til målgruppen i et let tilgængeligt sprog
 3. Det skal være muligt at betjene hjemmesiden uanset graden af funktionsnedsættelse

Alle RCFM’s medarbejdere har været i gang med at gennemgå og gennemskrive indholdet på vores gamle hjemmeside, så det er opdateret med den seneste viden. Derudover har vi tilføjet nyt indhold på områder, hvor det har manglet, bl.a. rådgivning  om psykologiske spørgsmål og vejledning til pårørende.

Vi er blevet blå

Målet om overskuelighed har vi fået opfyldt gennem et samarbejde med et dygtigt designbureau. De har designet en hjemmeside, der er moderne i udtrykket, og som ved hjælp af overskuelige menuer og links er let at finde rundt i. Vi har også skiftet det orange logo ud med et i et friskt, blåt forløb.

Samarbejde med tilgængelighedsekspert

Endelig har vi allieret os med en tilgængelighedsekspert for at sikre, at hjemmesiden kan tilgås af alle med muskelsvind, uanset om man har nedsat håndfunktion, har svært ved at læse eller bruger øjenstyret computer.

Du har nu fx mulighed for at få indhold læst op eller forstørret, og vi har tilføjet en ordbog, der forklarer faglige udtryk.

Indhold til både brugere og fagpersoner

Fordi vi ved, at vores brugere og fagpersoner ikke altid har brug for den samme type information, har vi valgt at dedikere et område af hjemmesiden til fagligt indhold. Her kan fagpersoner finde viden om, hvordan de kan samarbejde med RCFM, og få faglig sparring og vejledning.

Vores diagnosebeskrivelser findes nu også i både en let tilgængelig version for brugere og en version til fagpersoner skrevet i fagsprog.

Nyt indhold til pårørende

Hovedparten af hjemmesiden er skrevet med vores brugere og deres pårørende som målgruppe. Er du bruger, kan du fx finde svar på spørgsmål om livet med muskelsvind i alle livsfaser under At leve med muskelsvind. Som noget nyt, er der også en sektion, der henvender sig direkte til pårørende.

Ny med muskelsvind

Har du lige fået en muskelsvinddiagnose, er det en god ide at gå ind på siden Ny med muskelsvind. Har kan du bl.a. læse, hvordan du kan bruge RCFM og måske finde svar på nogle af de spørgsmål, der melder sig, når man får en diagnose.

 • Annette Faber Mahoney

  Communications and development, MA English, MA medical anthropology

  - Webeditor
  - Translation
  - Patient involvement

Andre har også læst

 • Om RCFM

  Hvem vi er, og hvad vi kan gøre for dig

  Læs mere
 • Icon

  At leve med muskelsvind

  Råd og vejledning om livet med muskelsvind i alle livets faser

  Læs mere
 • Icon

  For fagpersoner

  Læs om samarbejdet med RCFM og få sparring og vejledning

  Læs mere

We are a center of excellence for neuromuscular diseases (NMD).

We believe in seing the entire person with NMD in a life-long perspective. That way, we can help create the best environment for people with NMD and their families. 

We share our knowledge with our patients, their families and our professional partners. We work interdisciplinary and across sectors.

 

Kontakt os

E-mail: info@rcfm.dk
Tel: +45 8948 2222

CVR-nr: 88502728

Head quarters
Kongsvang Allé 23
DK-8000 Aarhus C

 

 

Sealand department
Blekinge Boulevard 2, 1.sal
DK-2630 Taastrup