Tøj og fodtøj

Sidst revideret: juni 2019

Nedenfor følger en gennemgang af forskellige problematikker vedrørende tøj og fodtøj. Først beskrives den konkrete problematik. Herefter følger ideer til, hvordan problematikken kan håndteres, og sidst er en uddybende forklaring på løsningsforslaget.

Problem Hjælp Funktion / fordele
Personen går usikkert, ustabilt og falder let Sko, der sidder godt fast på foden, har fast hælkappe, eftergivende sål med svangstøtte og fleksibel lukning.

Skoene må ikke veje ret meget.

Hos børn skal skoene være uden voksetillæg, så de passer helt præcist

Personen bruger færre kræfter på at gå og går mere sikkert
Personen fryser udendørs, fordi det er svært at bevæge sig til varmen. Har svært ved at bevæge sig med almindeligt overtøj på Uldundertøj med lange ærmer og lange ben.

Overtøj – ekstra varmt og isolerende.

Tøjet skal være let og let at bevæge sig i, og det skal være nemt at tage af og på

Personen holdes varm og tør og har samtidig mulighed for at bevæge sig.  Dunovertøj er ideelt, men forhandles ikke i alle tøjforretninger. Kan købes specialfremstillet, RehabiliteringsCenter for Muskelsvind kan oplyse forhandler
Det er svært at benytte almindeligt tøj Specialsyet eller tilpasset tøj f.eks. til kørestolsbrugere, børn med lange benskinner Tøj, der passer til funktionsevnen, gør det lettere at bevæge sig, og lettere at hjælpe personen tøjet af og på