RCFM aflyser alle møder, kurser og temadage pga. coronavirus

RCFM aflyser alle møder, kurser og temadage pga. coronavirus

13. marts 2020

Mennesker med muskelsvind og ALS er blandt de sårbare grupper, for hvem det at blive ramt af coronavirus kan være risikofyldt. I RCFM gør vi alt, hvad vi kan for at undgå, at personer med muskelsvind og ALS bliver smittet.

Vi har været nødsaget til at tage flere forholdsregler for at sikre brugere, som har aftaler med RCFM, mod at blive smittet med corona. Beklageligvis betyder det, at nogle af de planlagte arrangementer og møder, vil blive aflyst.

Kurser og temadage

RCFM aflyser på nuværende tidspunkt alle kurser og temadage, som er planlagt til om med påske. Vi sender naturligvis aflysninger til de berørte.

Hjemmebesøg, tværfaglige møde, undersøgelser mm

RCFM aflyser alle møder, tværfaglige møde undersøgelser mm. frem til og med d. 30. marts. Hvis du har en aftale med en af RCFMs konsulenter, vil du blive kontaktet telefonisk. Du vil i telefonsamtalen med konsulenten kunne få råd og vejledning om de spørgsmål, som du måtte have.

Vi opfordrer i øvrigt til at alle følger Sundhedsstyrelsen retningslinjer pr. 9. marts, der anbefaler at du:

  • Begrænser fysisk kontakt, dvs. undgår håndtryk, kindkys og kram.
  • Vasker hænder hyppigt og grundigt, især efter at du har været ude blandt andre mennesker, før du skal spise m.v.
  • Bliver hjemme, hvis du er syg, og ikke går på arbejde, holder dig væk fra steder med mange mennesker (f.eks. venteværelser), holder afstand til andre (f.eks. i offentlige transportmidler) og sørger for grundig håndhygiejne, så du ikke smitter andre (f.eks. sørger for ikke at overføre smitte til håndtag og lignende). Du bør heller ikke besøge personer i særlige risikogrupper (se nedenfor), herunder ikke besøge personer, som ligger på hospitalet og lignende
  • Viser hensyn til andre ved at nyse eller hoste i et engangslommetørklæde eller albuebøjningen
  • Er ekstra opmærksom på din opførsel på steder med mange mennesker, herunder i offentlige transportmidler, bl.a. holder afstand til andre personer så vidt muligt, særligt hvis de ser syge ud, sørger for at holde god håndhygiejne m.v.