COVID-19

Her kan du få et overblik over RCFM's anbefalinger vedrørende COVID-19. Anbefalingerne er baseret på oplysninger fra RCFM's egne eksperter og de danske sundhedsmyndigheder. Derudover følger vi World Muscle Societys internationale retningslinjer for neuromuskulære sygdomme i forhold til COVID-19.

Spørgsmål og svar om COVID-19

Siden opdateres løbende.

Her  kan du få svar på ofte stillede spørgsmål fra pesoner, der lever med muskelsvind. Du kan også få oplysninger om, hvordan du får personlig rådgivning fra RCFM.

Personlig rådgivning fra RCFM og svar på ofte stillede spørgsmål

Vigtigt ved akutindlæggelser

På grund af den ekstraordinære situation med coronavirus (COVID-19) har RehabiliteringsCenter for muskelsvind udarbejdet en række AKUTkort, som giver vejledning i, hvad lægerne skal være særligt opmærksomme på, hvis en patient med en neuromuskulær sygdom (muskelsvind) indlægges akut.

Læs mere og find kortet for din diagnose her

Hvordan passer du på dig selv under genåbningen af Danmark

Udgivet 11. maj

Danmark er ved at genåbne med nye spilleregler og en forandret hverdag. Selv om der lige nu sker store lempelser, er der stadig omfattende anbefalinger om afstand, håndvask og håndsprit, og fornemmelsen af normalitet kan virke langt væk. De måder vi tidligere har været vant til at være sammen på, skal være anderledes og nye spirende vaner skal fastholdes.

Læs mere her

Nu må personer med øget risiko ved COVID-19 igen deltage i sociale sammenhænge

Udgivet 5. maj

I Sundhedsstyrelsens anbefalinger fra 4. maj lyder det nu, at personer i øget risiko som udgangspunktet godt kan deltage i sociale sammenhænge, hvis det er muligt stadig at overholde de særlige forholdsregler for hygiejne og afstand.

Læs mere her

Hvorfor klarer børn coronavirus bedre end voksne?

Udgivet 16. april 2020

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at kun 2,6 % af de smittede danskere er børn. Samtidig får børn generelt mildere symptomer. Og det gælder også børn, der på grund af andre alvorlige sygdomme har et svækket immunsystem.

Læs mere her

Gode råd til at vedligeholde din krop og holde dig aktiv

Nu hvor COVID-19 forhindrer dig i at komme afsted til træningsaktiviteter eller til fysioterapeut, er det i særligt vigtigt, at du har fokus på at vedligeholde dine led og muskler.

RCFM’s fysioterapeuter har derfor udarbejdet en række aktiviteter og øvelser, som du kan lave hjemme. Øvelserne kan laves alene eller med hjælp fra familie og hjælpere.

Find øvelserne her

Gode råd om vejrtrækning og coronavirus

Udgivet 17. marts

Læs om, hvad du kan gøre for at mindske luftvejsproblemer, fx hvordan du får hjælp til at hoste og løsne slim fra luftvejene.

Gode råd om vejrtrækning og coronavirus

Risikogrupper og genåbning af samfundet

Udgivet 16. april 2020

Har du eller dit barn muskelsvind, og er du utryg ved den begyndende genåbning af samfundet, som måske nu kommer til at gå hurtigere end forventet? Og er du i tvivl om, hvorvidt du eller dit barn tilhører en særlig risikogruppe, og hvordan du i så fald skal forholde dig?

RCFM har samlet de seneste retningslinjer og anbefalinger for børn og voksne med muskelsvind her

Nu har du mulighed for at konsultere din fysioterapeut hjemmefra

Udgivet 26. marts

Danske fysioterapeuter har indgået en midlertidig aftale med regionerne om video- og telefonkonsultation. RCFM anbefaler, at man benytter sig at aftalen, hvis det er muligt.

Nu har du mulighed for at konsultere din fysioterapeut hjemmefra

Frygten for coronavirus

Udgivet 16. marts

Frygt er en livsvigtig følelse for os mennesker. Den hjælper os med at passe på os selv, tage de nødvendige forholdsregler og tænke os om, inden vi kaster os ud i noget der kan koste liv eller førlighed. Det er ikke farligt at være bange, men frygten har en bagside. Især når den overvælder os eller begrænser vores livskvalitet. Læs mere her:

Frygten for coronavirus (COVID-19)

Mistanke om COVID-19

Udgivet 12. marts

Denne artikel er fortrinsvis for fagpersoner. Her beskrives, hvilke grupper, herunder personer med muskelsvind, der betegnes som særligt sårbare.

Mistanke om COVID-19