Rigshospitalet søger personer til test af pedaltræning

Har du muskelsvind (DMD, BMD, LGMD, FSHD, Ullrich/Bethlem), anvender kørestol og er bosættende på Sjælland m. øer eller Fyn, har du mulighed for at deltage i et træningsprojekt på Rigshospitalet.

Neuromuskulær Forskningsenhed på Rigshospitalet er i gang med et forskningsprojekt, hvor de undersøger, om cykeltræning af kørestolsbrugere mindsker risikoen for forstoppelse, mindsker smerter i ryg og balder, øger livskvalitet og øger konditionen.

Forsøget består først af en 10 ugers kontrolperiode, hvor du ikke må træne, og herefter 10 ugers hjemmetræning på en pedaltræner, som du kan anvende fra din kørestol. Pedaltræneren har en motor, så selv om du ikke kan bevæge dine ben, kan du godt deltage i forsøget.

For at deltage, må du maksimalt have kræfter til at stå og hjælpe til ved forflytninger, men ikke til at gå. Pedaltræneren bliver leveret til dig op til træningsstart, og du vil få hjælp til at sætte den op.

Før, imellem og efter kontrolperioden og træningsperioden (dvs. 3 gange i alt fordelt på 3-5 forsøgsdage afhængig af bopæl) skal du møde op på Rigshospitalet. Her vil du blive bedt om at  besvare et spørgeskema, du vil få undersøgt dine benmuskler med ultralyd, du skal lave en cykeltest og en motorisk test og du skal have taget en blodprøve.

Hvis dette har interesse, kan du kontakte:

Nanna Scharff Poulsen, læge, PhD-studerende

Tlf.: 3545 4346

 

 

Vi er et højt specialiseret hospital for muskelsvind.

Vi tror på, at de bedste rammer for livet med muskelsvind skabes, når vi ser det hele menneske i et livslangt perspektiv. Derfor er vores brugere altid i centrum.  

Vi deler specialviden med mennesker med muskelsvind, deres familier og fagpersonerVi arbejder på tværs af fagligheder og sektorgrænser. 

Vi er udsprunget af Muskelsvindfonden, men er en selvstændig enhed finansieret af regionerne. 

Kontakt os

E-mail: info@rcfm.dk
Tlf: +45 8948 2222

CVR-nr: 88502728

Hovedkontor
Kongsvang Allé 23
DK-8000 Aarhus C
Post sendes hertil

Sjællandsafdeling 
Blekinge Boulevard 2, 1.sal
DK-2630 Taastrup