At spise

Sidst revideret: juni 2019

Nedenfor følger en gennemgang af forskellige problematikker vedrørende det at kunne spise. Først beskrives den konkrete problematik. Herefter følger ideer til, hvordan problematikken kan håndteres, og sidst er en uddybende forklaring på løsningsforslaget.

Problem Hjælp Funktion / fordele
Personen har svært ved at spise med almindeligt bestik Meget let bestik med almindelig tykkelse skaft men gerne kantet så det ikke drejer under brugen. Kniven skal være skarp. Gaflen med spidse tænder evt. med langt skaft.

Små børn kan have glæde af let vinklet bestik

Let bestik og skarp kniv gør det lettere at skære maden ud og at spise selv, og betyder mindre afhængighed af hjælp
Det er svært at få hånden op til munden Hæve tallerken til brysthøjde med forhøjer. Sugerør til drikkevarer.

 

Armsupporter

Med hævet tallerken, albuen placeret på armlæn eller bord og underarmen løftet, bliver afstanden, hvor maden skal transporteres mellem tallerken og mund, kortere.

Armsupporter kan hjælpe armen med at komme til munden.

Der er risiko for, at personen ikke selv er i stand til at indtage tilstrækkeligt mad og væske Sonde Personen får tilstrækkelig væske og mad